Hvordan Laves Krydderfedt?

Billede: Canva

Krydderfedt er noget af de lækreste, man kan smøre på et stykke rugbrød. Det er lige trinnet over smør, både i smag, konsistens og antal af kalorier. Krydderfedt går utrolig godt sammen med en sildemad, samt stort set alt andet, der findes på et julebord.

Men hvordan laver man krydderfedt? Det vil vi forsøge at give dig et svar på i denne artikel.

Sådan laver du krydderfedt

Den nemmeste måde at lave krydderfedt på er at bruge julestegens afsmeltede fedt. Du behøver ikke bruge det hele, da der også skal være noget til sovsen, men du bør reservere en god del af det.

Hvis det er svinefedt, behøver du ikke blande med andre typer af fedt. Har du derimod fået andefedt eller gåsefedt, så er du nødt til at blande det med svinefedt. Du kan købe svinefedt i pakker, præcist som vi kender det fra smør eller margarine.

Grunden til at man skal blande det er, at andefedt og gåsefedt alene ikke bliver stivt nok. Lav gerne en halv-halv blanding af eksempelvis svinefedt og andefedt.

Når du har din fedtblanding på plads, så skal du gøre følgende:

Fremgangsmåde

 1. Find fedtet frem
 2. Hak et stort løg i mindre stykker
 3. Brun det på panden
 4. Tilsæt lidt af svinefedtet til panden
 5. Hak et særligt æble
 6. Tilsæt æblet
 7. Tilsæt to kviste timian
 8. Tilsæt nu resten af fedtet
 9. Lad det hele smelte sammen
 10. Krydr med salt og peber
 11. Hæld fedtet i mindre beholdere
 12. Dæk fedtet til
 13. Køl den i køleskabet
 14. Server på et stykke friskbagt rugbrød

Denne artikel var udarbejdet med støtte fra Net2Kompaniet. Vi sender derfor et stort tak til Net2Kompagniet, som er en online forhandler af vinduer og døre i høj kvalitet til billige priser.

Relaterede Indlæg