Gode Spisesteder & Kroer I, Eller Nær: Nyborg

Billede: Pixabay, Free-Photos

Nyborg bliver ofte set som byen på den anden side af broen eller som et stop i toget på vej mod enten København eller Århus. 

Byen har dog mere at byde på, end man lige tror.

Især ét spisested har en særlig plads i mit mad-hjerte, nemlig Cafe Clarks. Menuen er meget cafepræget med burger, salater, nachos osv., men det er især lokationen, der gør, at besøget er det hele værd. Restauranten ligger nede ved Nyborgs lystbådhavn, hvor man har udsigt ud over havnen og de mange både, der lægger til. Den dynamiske stemning med det levende vand og fuglene kan bare noget, som jeg ikke har oplevet før. Cafeen ligger også lidt væk fra det hele, så stemningen er helt speciel og rolig. Det er den perfekte restaurant til at nyde et godt glas vin.

Lidt udenfor byen ligger Nyborg Strand, som mest er kendt som hotel og konferencested, men de har både en bistro og en restaurant, hvor fok udefra kan komme og spise. Bistroen serverer retter som unghanebryst, burger eller oksehøjreb m.fl., hvor deres restaurant STRANDEN har et fokus på, at man bestiller menuer med flere retter. Deres menukort skifter med sæsonerne og bruger gerne så mange lokale råvarer som mulig.

Er du inde i selve byen, kan jeg anbefale restaurant Anton, som er en del af Nyborgs gågade. Restauranten har god klassisk cafemad, hvor der er noget til alle, men det er især deres stjerneskud, jeg vil slå et slag for. Super lækkert med en masse dejlig fisk og så får man to stegte fiskefileter i stedet for en stegt og en friturestegt. Hele retten er anrettet på groft brød, hvilket jeg er kæmpe fan af! Anten er helt sikkert et besøg værd. Mums, de har nogle lækre retter!

Vil du have stemningen fra en kro, er det tætteste Øksendrup Kro, som er en del af Nyborg Kommune. Kører du mod Svendborg, rammer du byen og den hyggelige kro. Er det lige præcis kro-retter, du går efter, bliver du med garanti ikke skuffet her. Kromad er lige med Øksendrup Kro.

Jeg håber ovenstående har været med til at give lidt inspiration til dit næste restaurantbesøg.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet dette blogindlæg. Så kig eventuelt på Enamel øreringe hos Perlen Odense. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Relaterede Indlæg