Hvordan Laves Smørrebrød? - Og Hvad Det Bedste Smørrebrød?

Billede: Canva.com

Smørrebrød kommer i mange forskellige udformninger og kvaliteter, og der er dertil mange måder at lave og sammensætte et smørrebrød på. Højtbelagt smørrebrød er en dansk frokost-klassiker, som aldrig har været gået helt af mode. En af grundene hertil er, at det er nemt at lave, og så smager det godt. 

En anden god ting ved smørrebrød er, at det nærmest kun er fantasien der sætter grænser. Du kan med andre ord sammensætte dit smørrebrød præcis som du vil have det, og undlade alt det, du ikke kan lide. Derved er smørrebrød også en spise, de fleste kan lide. 

Det eneste du skal bruge til at lave smørrebrød er: 

  • Rugbrød, eller lyst brød (præcis den variant, du bedst kan lide)
  • Pålæg i alle afskygninger 
  • Smør 
  • Pynt og smagsforstærkere 

Ovenstående er simpelthen det eneste du skal bruge, for at kunne udforme dit helt eget, perfekte smørrebrød. 

Udover enkeltstående smørrebrød, plejer en såkaldt ''pålægsmand'' også at være et hit til de større forsamlinger. En pålægsmand er én stor skive brød, hvadenten det er lyst eller mørkt brød. Hertil er den smurt op med alverdens forskellige pålægstyper, og pyntet med alt fra purløg til appelsinskiver. 

Selvom der er mange måder at udforme et sådan smørrebrød på, er der dog et par klassikere, man aldrig går galt i byen med. Herunder det famøse smørrebrød med fiskefilet, æg og rejer. Eller det lidt lettere smørrebrød med roastbeef, remoulade, ristede løg og peberrod. Hertil er der naturligvis mange andre favoritter, man aldrig bliver træt af.  

Tak for støtten til avXperten

Til slut vil vi hurtigt lige takke avXperten som har gjort dette indlæg muligt. Se deres enorme udvalg af smarte enheder som fx en ubiquiti switch

Relaterede Indlæg